Livet som pokerproffs lockar många att ge sig ut på nätet och prova sina egna spelvingar. Med förebilder som tjänar miljoner hemifrån har pokerlivet blivit en dröm för både ungdomar och vuxna som ser en möjlighet att tjäna pengar på sin hobby. Visst går det också att bli framgångsrik på nätpoker och använda det som levebröd. Då krävs det dock stor disciplin och träning för att det inte ska sluta med ett fiasko. De bästa pokerspelarna på nätet har tusentals timmars spelande bakom sig och de fortsätter att spela dagligen för att nå nya mål.

Student's finger on trackpad of computer.

Innan du ger dig in i pokerbranschen på nätet och bestämmer dig för att leva på ditt spelande gäller det att du har gjort en noggrann planering. Om du har valt att säga upp dig från jobbet innan du vet vad livet som pokerproffs innebär riskerar du att få ångra det i efterhand. Det första steget är därför att se till att du är beredd att spela poker åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan – eller ännu mer. Naturligtvis kan du anpassa arbetstiderna efter behov, men poängen är att de bästa pokerproffsen behandlar nätpokern som ett arbete. Om du tror att du skulle tröttna efter ett tag är livet som pokerproffs kanske inget för dig.

Det gäller också att du är beredd att ta förluster med jämnmod utan att förlora kontrollen. Precis som i alla andra jobb kommer du att ha dåliga dagar vid pokerbordet. I poker är det ännu tydligare eftersom det påverkar dina pengar på ett mycket direkt sätt. En bra pokerspelare ser spelandet ur ett långsiktigt perspektiv och blir inte alltför dumdristig. Att försöka vinna tillbaka pengarna med ogenomtänkta beslut kommer i längden att leda till mer förluster än vinster.

Livet som pokerproffs är inte alltid lika glamoröst som det verkar. I bästa fall kan det innebära en varierande arbetsplats och arbetstider med ett yrke som också är din hobby, men innan du börjar tjäna pengar på ditt spelande kan det bli snålt att få ihop till utgifter i vardagen. Ett sätt att få ihop det under tiden är att låna pengar till nödvändiga kostnader som hyra och mat. Du kan då besöka advisa.