Många människor drömmer om att kunna jobba hemifrån, inte behöva gå till ett arbete varenda dag och framför allt slippa stressen över att ha massa tider att passa. För de allra flesta är inte detta en möjlighet, men det går att dryga ut sin inkomst genom att tjäna extrapengar på nätet

Olika risker

Ofta kan det handla om ett visst risktagande, ibland kostar det ingenting mer än tid. Hur mycket man kan tjäna är även det väldigt individuellt. Det beror på personliga egenskaper, kunskaper och erfarenheter. Men det kan även bero på hur stora risker man är beredd att ta.

De flesta som försöker tjäna pengar hemifrån börjar med betalda marknadsundersökningar. Dessa är helt riskfria men generellt sett är betalningen väldigt låg i förhållande till den tid som läggs ner på det. Det kan även bli en viss ”torka” när undersökningarna är få.

Att handla med aktier är någonting som låter lite läskigt för de som aldrig kommit i kontakt med det tidigare. Det behöver dock inte vara så svårt eller riskfyllt. Det enklaste är att välja en stabil indexfond och sen luta sig tillbaka och låta pengarna växa. Det är dock väldigt långsiktigt och oftast handlar det om att trygga den framtida ekonomin, inte fylla på plånboken här och nu. Men med rätt kompetens så går det att tjäna stora pengar även på kort sikt. En del investmentbolag och fonder jobbar aktivt för att få god avkastning på kort tid. För att lyckas krävs det att dessa företag har en bra ledning och där kommer Brightmill in, ett företag som hittar rätt kompetens till rätt verksamhet.

Långsiktighet eller för stunden

Handlar det om att tjäna pengar för stunden som man kan ha nytta av direkt, eller så snart utbetalningen kommer, så finns det många alternativ. Det är dock inte alla som betalar särskilt bra, men det finns undantag. Bland annat kan man ta ett extrajobb som exempelvis ”content writer”, alltså att skriva texter och få betalt för det. I vissa fall är det en riktigt bra arbetsgivare som sköter allt med avgifter, inbetalning av skatt samt skickar alla uppgifter till Skatteverket.

Planerar man mer långsiktigt så involverar det ofta någon form av investering som är tänkt att senare kunna generera en form av passiv inkomst. Det är en väldigt bekväm metod om man hittar ett projekt som fungerar som utlovat. Och vem skulle inte gilla att dra in extrapengar utan att lyfta ett finger?

Vad man väljer är i slutändan en smaksak. Det finns inga dåliga sätt, så länge det hela är lagligt och ger några extra kronor i plånboken så är det en vinst.