Att föra över pengar online till familj, vänner eller för olika distans- eller internetköp är idag mycket enkelt. Det finns många olika betalningssystem och alla svenska banker har idag internetbanker för sina kunder. Om du ska föra pengar för något du har köpt kan du använda dig av en e-plånbok. Det finns många olika att välja mellan och du behöver bara mottagarens e-postadress för att föra över pengar. De måste också ha en e-plånbok dock. Läs vidare för att få reda på vilka olika tjänster du kan använda dig av.

Paypal, Skrill och Neteller

Den mest använda e-plånboken är troligtvis Paypal. Med Paypal kan du föra över pengar till andra användare och du kan även ta emot pengar. Många e-butiker godkänner Paypal som ett betalningsalternativ och det är verkligen smidigt att använda det för att betala för varor. Du kopplar helt enkelt ihop ditt bankkonto eller ditt bankkort för att kunna ta ut eller sätta över pengar. Det brukar dock tas ut en avgift när man gör överföringar. Skrill och Neteller fungerar ungefär likadant, men används inte riktigt lika mycket som betalningssystem på olika sidor. Missa inte heller andra smarta ekonomiska gratisappar som kan hjälpa dig att hålla koll på din ekonomi. Med teknologins framsteg är det lätt att föra över pengar, göra budgets och sätta upp sparmål.

Din vanliga internetbank

Om du har ett vanligt bankkonto har du troligen tillgång till internetbank. Det kan vara det lättaste sättet att föra över på, inte minst för att pengarna ofta når mottagaren direkt om de har ett konto i samma bank och överföringen görs inom en viss tidpunkt. Det kostar inte heller någonting att föra över pengar på detta sätt. Med din internetbank kan du även skapa automatiska överföringar ifall du har summor som måste överföras regelbundet till ett konto. Har du inte tillgång till din internetbank eller om du inte vet hur det fungerar kan du kontakta din bank så hjälper dem dig. Missa inte heller Swish som fungerar här i Sverige. Det är kopplat till ditt bankkonto och med hjälp av mobilen kan du föra över pengar till andra Swish-användare.