Från att ha varit en sida man mest besökte för att titta på roliga klipp och gulliga katter, har Youtube de senaste åren fullkomligt exploderat. Idag skapar fler och fler sina personliga kanaler som man kan prenumerera på. Genom att prenumerera kan man sedan följa dessa personers liv. Känner du dig själv sugen på att bli en Youtube-stjärna? Det är helt och fullt möjligt. Att skapa videoklipp för Youtube är inte speciellt svårt alls. I den här texten ska du få lära dig närmare om hur du gör och vilken teknik du behöver.

Youtube on theNew iPad 3Vad behöver du för att göra egna klipp?

Att bli Youtube-stjärna och dra in miljoner precis som Pewdiepie kan ta sin lilla tid och alla måste börja någonstans. Du behöver alltså inte köpa in avancerad kamerautrustning det första du gör. Faktum är att om du har en hyfsad mobilkamera så kan faktiskt den fungera utmärkt att filma med. Att skaffa en extern mikrofon kan också vara en god idé eftersom ljudet nästan är viktigare än bilden i många fall. För att kunna klippa din video behöver du ett redigeringsprogram. Här kan det vara bra att börja med något av de gratisprogram som finns att ladda ned. På så sätt behöver du inte lägga ned massor av pengar innan du vet om du kommer fortsätta.

Vilken typ av film ska man börja med?

Ett av de absolut populäraste formaten på Youtube är vlogg. En vlogg är helt enkelt när man får följa en person genom en dag eller vecka genom olika filmklipp. Det här formatet är enkelt att börja med eftersom du bara behöver ta med dig kameran och filma under tiden som du lever ditt vanliga liv. När du är klar klipper du ihop en film och lägger på lite effekter och musik. Kom ihåg att det är viktigt att välja musik som inte är skyddad eftersom det kan resultera i att din film blir nedplockad och i värsta fall, att du blir stämd. Youtube har själva en bra bank av olika melodisnuttar där du kan hitta lämplig musik till ditt videoklipp.