Starta en egen firma eller sälj som privatperson och tjäna pengar på second-hand! Det finns ett antal sidor som låter dig sälja kläder, skor, inredning och mer för att tjäna pengar på nätet. Med rätt verktyg kan du lägga upp en egen webbshop eller sälja genom auktionssidor och skapa en inkomst åt dig själv. Läs vidare för att lära dig mer om hur du säljer second-hand på nätet och få råd som hjälper dig att komma igång, vare sig du vill starta ett eget företag eller rensa i garderoben där hemma.

Starta eget och sälj second-hand

starta en loppisfirma och sälj dina varor på nätet i tre enkla steg. Det första du behöver är ett eget företag, så att du kan hålla koll på dina utgifter, vinster och skatter. Bestäm om du vill starta en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. När du har registrerat ditt företag får du en F-skattsedel och kan börja sälja. Då är det dags att bygga upp ett lager. Du kan köpa varor från grossister, loppisar eller utförsäljningar, kom bara ihåg att du kan bli skyldig att betala avgifter för köp utanför Sverige. När du har saker att sälja måste du bestämma vart du vill lägga upp varorna. Du kan skapa en egen webbshop, eller sälja genom auktionssidor som Tradera eller eBay.

Sälj genom företaget eller som privatperson

Privatpersoner kan också sälja second-hand på nätet. Dock är det viktigt att komma ihåg att det finns begränsningar för hur mycket du får tjäna som privatperson. När du ska komma igång med försäljningen och har valt rätt plats för att sälja dina varor ska du se till att ta tydliga, snygga bilder av det du erbjuder. Skriv en text om varan du säljer, med mått, beskrivningar och annan information. Till sist är det dags att skicka dina sålda varor. Se till att skicka snabbt och att paketera dem väl, så att du får nöjda kunder som vill handla hos dig igen. Lycka till!