Att arbeta med sin hobby är en dröm för många. Idag behöver man inte vara högutbildad för att tjäna pengar, det går utmärkt att prova på att jobba med sin hobby online. Några hobbies att tjäna pengar på är fotografering, shopping och spel.

Fotografering

Om man tycker om att fotografera kan man sälja sina foton på olika sidor på nätet. Till artiklar i olika magasin, bloggar och hemsidor behövs bilder, helst unika sådana. Det finns en mängd olika sidor som säljer s.k. stock photos, d.v.s. foton inom olika kategorier som användarna får betala för. Det är enkelt att registrera ett konto som fotograf på dessa sidor och därefter är det bara att ladda upp fotografier som man får betalt för varje gång någon laddar ned dem. Ett och samma foto kan därmed generera inkomst flera gånger. Ser man att ens foton är eftertraktade kan man därefter kanske börja fundera på att starta ett eget företag som fotograf. Med fakturino.se kan man få hjälp med den bästa företagsfinansieringen för att investera i t.ex. stativ, reflektionsskärmar m.m. som man behöver för att utvecklas som fotograf.

Shopping

Även om mycket köps online idag så är upplevelsen i en riktig fysisk butik nog så viktig fortfarande. Tycker man om att shoppa och pröva nya upplevelser kan man få jobb som mystery shopper via olika onlineföretag. Det innebär att man, på uppdrag av olika företag, testar att handla i olika butiker eller äter på restaurang eller café. Samtidigt svarar man i hemlighet på frågor om hur man upplever servicen, hur en vara är exponerad i butik, hur trevlig och kunnig personalen är m.m. Man får självklart ersättning för sina utlägg och lön för den tid man lägger ned.

Spel

Gillar man att tjäna lite pengar medan man spelar mobilspel kan man testa appen Flarie. Det är en reklambaserad app med små klassiska och även nyskapande mobilspel. Man ska t.ex. studsa en boll mot väggarna och undvika fiender, spela memory, stapla klossar på varandra, spela en variant av Flappy bird, spela fotboll mot en målvakt eller få den klassiska masken att bli längre och längre utan att köra in i sig själv. Många av småspelen har en företagslogo i bakgrunden eller så är själva bollen och fienderna formade som varor i företagets sortiment, t.ex. varmkorvar.

För varje minispel man klarat får man ett visst antal poäng som sedan kan bytas till varor i de medverkande företagens sortiment. Man kan få t.ex. läsk, choklad, bullar, pizza eller kaffe men även presentkort på kläder eller elektronik om man når upp till ett högre poängantal.

Detta är kanske inte något sätt man tjänar stora pengar på men man kan få lite guldkant genom en gratiskaffet på morgontåget eller en chokladbit när man är trött efter skolan eller jobbet. Man sparar in de småpengar man kanske annars skulle lagt på ett mellanmål. Många bäckar små kan bli något stort i slutändan om man investerar de småsummor man sparar via appen.