De flesta brukar önska att de hade lite mer pengar. Kanske för att kunna sätta en guldkant på tillvaron, sakta men säkert betala av en skuld eller få några kronor över att investera och låta växa. För att få extra pengar finns det ofta deltidsjobb att ta. Man kan kanske arbeta extra i en butik eller på en restaurang kvällar och helger, dela ut tidningar, eller sitta barnvakt.

Ett annat enkelt sätt att få in lite extra pengar är att rensa i förråd och källare och sälja gamla saker man inte lägre använder.

Vill man inte gå ut eller om man inte har så mycket tid över för extrajobb finns det möjligheter att tjäna pengar på nätet, även om man bara har några minuter då och då. Ett enkelt sätt är att svara på undersökningar på nätet.

Betalda undersökningar på nätet

Att börja med betalda undersökningar på nätet är enkelt. Många dagstidningar och magasin har paneler att gå med i gratis. En del hemsidor vill ta betalt för att man ska komma åt betalda undersökningar. Det ska man absolut inte göra! Det finns tillräckligt med företag som gärna betalar för ens åsikter.

En undersökning kan ta alltifrån någon minut upp till en halvtimme, och man väljer själv vilka undersökningar man vill svara på. En tumregel är att man tjänar ca 50 öre till en krona per minut.

Utbetalning i pengar, presentkort eller varor

Det varierar från panel till panel vilka belöningar man kan få för sina undersökningssvar. Ofta kan man få betalt i rena pengar i form av insättning på t.ex. Paypal. Många paneler erbjuder också möjligheten att få ut sina poäng i form av presentkort som kan användas i många butiker både fysiskt och online. Önskar man hellre lotter eller någon form av vara som t.ex. inredningsprylar eller liknande går det också att köpa via panelshopen för poängen.

Investera överskottet

För att få sin extrainkomst att växa ännu mer kan man med fördel investera de pengar man tjänat in. Även små summor blir stora när de fått stå och växa till sig ett par år. För att kunna göra rätta investeringar som passar just ens egen riskvillighet och den tidshorisont man har på sitt sparande kan man ta hjälp av vikanfinans.se som just kan finans och investeringar. Även om betalda undersökningar kanske bara ger några hundralappar per månad kan det vara just dessa som betalar ett härligt restaurangbesök, ett par snygga skor eller som räddar ekonomin just när bilen, tänderna och en vitvara går sönder samma månad.