Om du behöver en extrainkomst finns det flera sätt som du kan tjäna pengar på, till exempel på nätet. Om du arbetar på rätt sätt kan du leva heltid på din nätinkomst. Som alltid: det finns inga genvägar, bara hårt arbete.

Rätt tankesätt

Vi behöver alla en inkomst för att försörja oss. Om du inte trivs på jobbet eller behöver en extrainkomst kan du satsa på att tjäna pengar online. För att lyckas behöver du tänka som en företagare och arbete effektivt – det finns många som spenderat timmar på både betalda undersökningar och bloggar utan att få riktig valuta för det. För att skapa inkomst på nätet måste du värdera din tid på rätt sätt. Det är ungefär som med rekrytering: för att få den bästa personalen räcker det inte med att sätta ut en annons: företaget måste söka aktivt för att få maximal utdelning. Om du söker nytt jobb eller behöver ny personel, kan du anlita theplace.se för rekrytering i Stockholm – ett effektivt sätt att få rätt person på rätt plats. På samma sätt måste du tänka om du ska kunna tjäna pengar på nätet: det är en investering av tid som med tiden måste ge utdelning.

Bloggen

Det finns personer som lever på att blogga, och många fler som försöker få inkomst på sin blogg, men som misslyckas. Det är mycket få som kan tjäna pengar på att skriva om sig själva och sitt liv. Om du gjort något mycket intressant, bestigit Mount Everest med rullstol eller bott i en skogskoja under ett år, kan du både skriva en bok och blogga om det – och säkert också lyckas. I annat fall krävs det att du har kända förälder eller själv är en kändis. Ett smartare sätt för vanliga svenssons att lyckas är genom att skriva mycket nischade bloggar; flera bloggar om du verkligen ska få inkomst. Om du gillar hundar kan du skapa en hundblogg: nischa bloggen till att handla om att flyga med hund eller hundförsäkringar. När personer söker information om ditt mycket specifika ämne är chansen stor att de surfar in på din sida. Inkomst får du genom annonser eller genom att du säljer produkter.

Webbutik

Ett annat sätt att tjäna pengar på nätet är genom att skapa en webbutik. En webbutik kräver både hårt arbete, tid och en bra produkt, men är samtidigt det säkraste kortet att satsa på. De flesta webbhotell erbjuder webbutik med betalning, vilket innebär att du ”bara” behöver tänka på produkter och marknadsföring. Du bör satsa på en produkt som du själv gillar. Om du tycker om att fjällvandra och har ett favoritmärke kan du ansöka om att få bli återförsäljare. Den lättaste branschen är mode och skönhet – både utifrån produkter och möjlighet att bli återförsäljare. För att lyckas måste du också satsa på marknadsföring. Du kan erbjuda världens bästa vandringskängor, men om ingen vet att din webbutik finns spelar det ingen roll. Det finns många sätt att marknadsföra dig på, som Facebook, Youtube, mejllistor och en bra blogg.